9 Eylül 2008 Salı

Google Chrome Beta (yeni internet tarayıcısı) çıktı!

Arama motoru Google'nın web tarayıcısı deneme sürümüyle yayında. Minimal tasarımıyla son derece pratik olan Google Chrome, Web'i daha hızlı, kolay ve güvenli hale getirmek için tasarlanmış bir tarayıcıdır. Google kendine özğü sade tasarımıyla akıcı ve basit oluşu yine göze çarpıyor. Aynı zamanda bu yeni tarayıcının açık kaynak olması da bir diğer husus. Bence geliştirme sürecinin başında olan bu tarayıcı gelişimiyle ilerde söz sahibi olabilecektir. Açıklamalarıyla da açık kaynak'a destek verdiklerini ve bu yüzden de tarayıcılarının tüm kodlarının açık kaynak yaptıklarını açıkladılar.

Web araması, Web geçmişi, Adres çubuğu, Yazdıkça sunulan öneriler, Tek bir birleşik kutu tüm tarayıcı ihtiyaçlarınızı karşılar diyerek sunulan bu tarayıcıyı baglantıdan indirebilir ve deneyebilirsiniz.

3 yorum:

Alper ÖZCAN dedi ki...

Bilgisayarımda tam bir browser zenginliği varken buna Chrome'da eklendi :D

Çıktığı günden beri canım sıkıldığında açıp bakıyorum. Şimdilik Beta olduğundan Flash gibi eklentileri hariç birçok özelliği hoşuma gitti.

Öncelikle programın çok hızlı açılması en iyi özelliklerinden biri.
Birçok özelliği daha var iyi olan ama bunların çoğu Safari'nin de sahip olduğu şeyler.
Aynı olmalarının sebebi de aynı WebKit'i kullanmaları tabii ki.

Ama ben hâlâ Internet Explorer'dan ve şuan onun 8. sürümün 2. betası olan versiyonundan şaşmıyorum :D
Tutucuyumdur biraz evet :D
Ama bazen beta ve script sorunlarında ie benim ihtiyacıma yetişemedi mi, chrome ikinci şansım oluyor artık. [ Chrome, kullanma ihtiyacımda Firefox'un üstüne yerleşti yani ;)]

Alper ÖZCAN dedi ki...

...Şimdilik Beta olduğundan Flash gibi eklentileri hariç birçok özelliği hoşuma gitti...

cümlesi:

Şimdilik Beta olduğundan Flash gibi eklentilerin "olmaması" hariç, birçok özelliği hoşuma gitti

Şeklinde olacak :D

Adsız dedi ki...

Benjamin ile çalışmak kesinlikle harikaydı. Karıma ve bana kredi sürecinde rehberlik ederken son derece açık, titiz ve sabırlıydı. Ayrıca çok zamanında davrandı ve krediyi kapatmadan önce her şeyin hazır olduğundan emin olmak için çok çalıştı.
Benjamin, yeni evimizi satın almak için para toplamamıza yardımcı olan bir grup yatırımcı ile çalışan bir kredi görevlisidir.Uygun düşük bir oranla kredi almak istiyorsanız onunla iletişime geçebilirsiniz. 247officedept@gmail.com Veya Whatsapp Sohbet: + 1-989-394-3740